Szolovej

Szolovej

Putyinfejű, medvetestű szobrot készített egy orosz szobrász

2017. november 19. - Gorek

Putyinfejű, medvetestű szobrot készített egy asztrahányi szobrász. A kovácsolt vasból készült szobor az "Elme, erő és lélek" elnevezést kapta.

A szobrot, amely Putyin fejét és egy medve testét ábrázolja egy asztrahányi autodidakta művész, Viktor Kropacsov készítette. A művész szerette volna egy asztrahányi kulturális intézményben kiállítani művét, ám ez nem sikerült neki, ezért most egy kis előkertben tette közszemlére a medveszobrot, melyet később Vlagyimir Putyinnak szeretne ajándékozni.

Az „Elme, erő és lélek” nevezetű, kovácsolt vasból készült szobor sajátos módon ábrázolja Oroszországot. A medvetest jelképezi magát Oroszországot, amelynek élén Putyin áll – ez magyarázza a fejet. A medve épp rálép egy sasra, amely Oroszország külső ellenségeit hivatott szimbolizálni. A sas szárnyai a medve hátán találhatóak. A medve mancsai között egy tokhal helyezkedik el, amely az asztrahányi terület szimbóluma, de ugyanakkor Vlagyimir Putyin jóságát és őszinteségét is jelképezi.

Viktor Kropacsov 2009 óta foglalkozik képzőművészeti kovácsolással, néhány éve még segélyt is kapott a regionális foglalkoztatási hivataltól vállalkozása fejlesztésére. Nem ez az első műve, néhányszor már részt vett helyi iparművészeti kiállításokon is.

(via kaspyinfo.ru)

süti beállítások módosítása