Szolovej

Szolovej

Zsirinovszkij felszólította az amerikaiakat, hogy szavazzanak Trumpra

2016. november 06. - Razbojnyik

Az oroszországi Liberális-Demokrata Párt vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij kijelentette, hogy az Egyesült Államok polgárainak a republikánus Donald Trumpra kell szavazniuk a küszöbön álló elnökválasztáson - írja a Lenta.ru. Az orosz politikussal készült interjúját – amelyben az az amerikai állampolgárokhoz és különösen Hillary Clinton demokrata jelölthöz intézte szavait – a Channel 4 tévécsatorna tette közzé saját Facebook oldalán.

A videóban Zsirinovszkij tört angolsággal próbálja kifejteni, hogy Clinton nem lesz megfelelő az ország elnöki posztjára, mivel nem törekszik a békére és nem óhajtja sem Európa, sem a Közel-Kelet, sem pedig Oroszország felvirágzását.

Zsirinovszkij már korábban is kifejtette, hogy Trumpot támogatja. November 1-jén kijelentette, hogy az amerikaiak a republikánus jelöltre akarnak szavazni, azonban a sajtó „hazudik, pszichológiailag félrevezeti a népet” annak érdekében, hogy a demokrata jelölt nyerjen. „Hillary Clinton a pártnomenklatúra része, egy kipróbált és kényelmes jelölt. Korábban a férjecskéje, Bill állt kapcsolatban a nemzetközi pénzügyi elittel, most pedig a felesége. Donald Trump azonban független, pontosan ezért támadja őt mindenki” – magyarázta az orosz pártvezető. Az amerikai elnökválasztásokat november 8-án tartják meg.

süti beállítások módosítása