Szolovej

Szolovej

Kirúgják a Porosenkónak kellemetlen kérdéseket feltevő diákot

2016. október 09. - Razbojnyik

Kirúgják a kijevi Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetemről a Petro Porosenkónak "kellemetlen" kérdéseket feltevő diákot - írja a Lenta.ru. Porosenko október 6-án találkozott a bölcsészkaron tanuló diákokkal. Egyiküknek azt a tanácsot adta, hogy tanulmányai elvégzése után egy évre menjen a Donyeck-medencébe és vegyen részt az ottani - a kijevi megnevezés szerint antiterrorista - hadműveletekben.

Ezt követően, amikor az ukrán elnök a fiatalemberekkel fényképezkedett az egyik tanuló megkérdezte tőle: "Pjotr Alekszejevics, Ön mikor küldi a saját gyerekeit a terroristaellenes-hadműveletre?" Porosenko erre azt válaszolta, hogy "A gyerekeim már visszatértek. A fiatalabbik azonban tizennégy éves, de fel vannak készülve."

"De mikor ér véget a háború? Én nem tizennégy vagyok, hanem huszonkettő" - jegyezte meg a tanuló. A Vesztyi kiadása szerint válaszul az államfő elmesélte, hogyan szándékozik a nemzetközösséggel közösen visszaszerezni a Donyeck-medence feletti ellenőrzést. Porosenko emellett hangsúlyozta, hogy a békét csak akkor tudják megteremteni, ha erre törekszik a konfliktus mindkét résztvevője, amik alatt ő Oroszországot is érti.

"Ezek szerint mi túszok vagyunk" - szakította félbe a diák. Ekkor Porosenko megkérdezte, hogy a fiatalember javasolja-e, hogy "megadjuk magunkat az oroszoknak". "Én nem javaslok semmit sem, csupán..." - mondta a fiatalember, de az ukrán elnök nem hagyta őt befejezni: "Akkor hallgassa meg, hogy én mit javaslok."

süti beállítások módosítása