Szolovej

Szolovej

Belorusszia nem fogadja el a donyecki és luganszki okmányokat

2017. február 21. - Gorek

A belorusz határvédelmi hivatal nyilatkozata szerint a szakadár köztársaságok dokumentumainak Oroszország általi elismerése semmilyen hatással sincs a két állam lakosságának Belorussziába való beutazására.

Vlagyimir Putyin szombaton írta alá a rendeletet, miszerint az Oroszországi Föderáció elismeri a két szakadár állam által kiállított okmányokat. Szergej LAvrov orosz külügyminiszter kifejezetten humanitárius megfontolással indokolta a döntést, arra az időszakra, amíg nem teljesülnek a minszki megállapodások. Az Egyesült Államok ukrajnai követsége nyugtalanságát fejezte ki a döntéssel kapcsolatban.

A belorusz Állami Határőr Bizottság hivatalos képviselője, Anton Bicskovszkij elmondása alapján a Belorussziába való beutazáshoz a DNK és az LNK útleveleivel rendelkező embereknek szükségük lesz „olyan dokumentumokra, melyek feljogosítják őket a köztársaság határainak átlépésére”. A Minszk által nem ellenőrzött orosz-belorusz határszakaszon való beutazás is törvényszegésnek fog minősülni ezekkel a dokumentumokkal.

aif.ru

süti beállítások módosítása