Szolovej

Szolovej

Példányai megsemmisítésére kötelezték a Vedomosztyit

2016. szeptember 16. - Razbojnyik

Moszkva osztankinszkiji bírósága helyt adott Igor Szecsin keresetének, és kötelezte a Vedomosztyi újságot a Rosznyefty-vezető barhivai házáról szóló cikke eltávolítására - közli a RIA Novosztyi.

A bíróság elismerte, hogy a "Szecsin fészket rak Barhivában" című anyag megsértette a Rosznyefty-vezető a magánélet sérthetetlenségéhez való jogát. Az említett cikkben azt állították, hogy Szecsin egy város környéki házat épít a Rubljovkán.

Az anyag honlapról való eltávolítása mellett a sajtó tudósítása szerint a kiadványnak meg kell semmisítenie az újság július 20-i számának megmaradt példányait.

A felperes képviselői a bíróságon ragaszkodtak ahhoz, hogy az újságírók megsértették Szecsin alkotmányos jogait, hiszen annak családjáról tudósítottak, felfedték a volt feleségéhez fűződő személyes és vagyoni viszonyait, valamint gyerekei mostani és jövőbeni lakhelyéről is beszámoltak.

"Az alperesek minden tekintetben megszegték a magánélethez való jogot. Cinikusan nyilvánosságra hozták a felperes magánéletének rejtett aspektusait pusztán abból a célból, hogy kielégítsék a közönség érdeklődését" - jelentette ki a bíróságon a felperes képviselője.

A Vedomosztyinál hangsúlyozták, hogy az értesüléseket nyílt forrásoktól vették. Az alperes arról is próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy a publikált információk társadalmi szempontból is érdekesek.

Szecsin ügyvédei szerint attól függetlenül, hogy védencük ismert személyiség, az olvasók magánélet iránti kíváncsiságának a kielégítését még nem lehet társadalmi vagy más nyilvános érdeknek tartani.

Szeptember 28-án a baszmanniji bíróságon kezdik megvizsgálni Szecsin egy másik orgánum, a Novaja Gazeta ellen benyújtott keresetét. Az újság korábban a nem kevesebb mint 100 millió dolláros St. Princess Olga nevű jachtról közölt cikket, amely feltehetőleg Szecsin feleségéé.

 

Eredeti cikk: https://lenta.ru/news/2016/09/16/sechin_isk/?utm_campaign=breaking-news&utm_medium=browser-notification&utm_source=push-notification

süti beállítások módosítása