Szolovej

Szolovej

Egy ukrán bank keresetet nyújtott be Oroszország ellen

Egymilliárd dollárt szeretnének kapni a Krímért

2016. augusztus 27. - Razbojnyik

 

Az állami kézben lévő ukrán Oscsadbank keresetet nyújtott be a nemzetközi döntőbíróságon Oroszország ellen. A pénzügyi szervezet egymilliárd dollárt szeretne kapni a Krímben ért veszteségei kompenzálására - jelent meg a hír a bank honlapján augusztus 26-án pénteken. "A követelés összege magába foglalja a veszteségeket és a kamatokat is, amelyeket a bíróság végső döntéshozataláig fogunk felszámítani" - hangzik a bank közleményében.

Augusztus 16-án az Oscsadbank első fokon veszített a "Sberbank" márkanévért folyó perben. A hitelintézet kitart amellett, hogy a "Sberbank" brand az övé volt egészen addig, amíg az orosz Sberbank nem kezdett el pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani Ukrajnában.

Júliusban Arszenyij Jacenyuk korábbi ukrán miniszterelnök adta hírül, hogy az Oscsadbank keresetet nyújtott be Oroszország ellen 40 milliárd rubel értékben. A gazdasági fejlődésért felelős orosz miniszter, Alekszej Uljukajev megítélése szerint az ukrán bank keresetei kilátástalanok.

 

Eredeti cikk: https://lenta.ru/news/2016/08/26/oshadcrimea/?utm_campaign=breaking-news&utm_medium=browser-notification&utm_source=push-notification

süti beállítások módosítása