Szolovej

Szolovej

Psaki krími repressziókkal vádolta meg Oroszországot

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának képviselője szerint üldöztetésnek vannak kitéve a krími tatárok

2015. március 17. - Razbojnyik

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának hivatalos képviselője, Jen Psaki azzal vádolta meg Oroszországot, hogy az elnyomja a krími nemzeti kisebbségeket – közli a RIA Novosztyi.

„A múlt év folyamán Oroszország tömeges repressziókba sodródott bele a Krím nemzeti kisebbségeinek viszonylatában, ide értve a tatárokat is. Ez menekülésre vagy rejtőzködésre kényszerítette őket” – hangsúlyozta Psaki, miután megígérte, hogy az Oroszország-ellenes szankciók hatályban fognak maradni, mivel Washington nem ismeri el a Krímben lezajlott népszavazást.

Ugyancsak a külügyminisztérium képviselője közölte, hogy az Egyesült Államok adatai alapján a krími lakosok „letartóztatásoknak vannak kitéve, eltűnnek”.

Emlékeztetünk, hogy a „Rosszija 1” tévécsatorna bemutatta a „Krím - A hazaút” című dokumentumfilmet, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök elmesélte, hogyan zajlott a krími referendum. Ugyancsak az interjú folyamán Putyin kijelentette, hogy Oroszország kezdettől fogva tudott arról, hogy az ukrajnai események megrendelője nem más, mint az Egyesült Államok, valamint beszélt arról is, hogy a Krímben Oroszország nem engedte meg a donbasszi forgatókönyv megvalósulását.

Eredeti cikk: http://www.aif.ru/politics/world/1468146

süti beállítások módosítása