Szolovej

Szolovej

Az Európai Unió új szankciókat készül bevezetni a Krím ellen

2014. december 16. - Razbojnyik

Az EU- tagállamok külügyminisztereinek tanácsa kiegészítő szankciók bevezetését hagyta jóvá a Krímmel szemben. Erről Federica Mogherini, az Unió külügyi főképviselője tájékoztatta a sajtót december 15-én. Hangsúlyozta, hogy a megszorító intézkedések kiegészítő  jogi kereteket és szakmai munkát igényelnek meg, melyek „ezekben az órákban folynak”.  Mogherini szavai szerint az új szankciók bevezetését írásos formában tervezik kihirdetni az Európa Tanács üléséig, amelyet december 18-ra tűztek ki – közli az RSZN.

A múlt héten közölték, hogy a Krímmel kapcsolatos új szankciók, melyeket az Unió készít elő, magukba foglalhatják a vállalatok megvásárlásának vagy finanszírozásának tilalmát a félszigeten, valamint szankcionálhatják a krími vállalatok által árusított, az olaj vagy a gáz kitermeléséhez szükséges technológiákat. Szintén tilthatják az európai turisztikai vállalatoknak, hogy üzletet folytassanak a Krímben.

Ahogyan az IA Regnum közölte, korábban az Európai Unió már megtiltotta az ukrán bizonylat nélküli krími árucikkek importját, akárcsak a félszigeten zajló szállítmányozási, telekommunikációs és energetikai projektekbe való beruházást. Ezeken kívül tiltva volt a gáz, az olaj és az ásványok lelőhelyeinek kitermelése, illetve az ezekhez használható berendezések szállítása.

Eredeti cikk: http://regnum.ru/news/polit/1877078.html

 

süti beállítások módosítása