Szolovej

Szolovej

Nyolcvanezer eurót különített el az Európai Unió az oroszországi falvak támogatására

2016. október 31. - Razbojnyik

Az Európai Unió több mint 80 ezer eurót különített el az "A remény szikrái az oroszországi falvaknak" nevezetű projektre. Kísérleti jelleggel öt régióban - Arhangelszkij és Kalinyingrádi területek, Krasznodarszkij és Altajszkij tartományok, valamint az Altaj Köztársaság -  mintegy 57 mini-projekt kapott anyagi támogatást - írja a newsru.com.

A projekt célja, hogy a "párbeszéd és a kölcsönösség alapján fejlessze a falusi településeket, a helyi önkormányzati szerveket és különösen a védett természeti tájakat" - jelentette ki Vygaudas Ušackas, az Európai Unió oroszországi képviselője.

Ušackas elmondása alapján több mint kétszáz igénylés érkezett be hozzájuk, ezek közül pedig ötvenhét pályázatot választottak győztesnek. Ezeket összesen 83 ezer euró értékben finanszírozzák.

"Azt akarjuk, hogy a projektben tükröződjön, hogy minden európai és oroszországi állampolgár számára elérhető, hogy magára vegye a felelősséget a saját életéért, hogy keresse a megoldásokat és aktívan részt vegyen a pozitív változásokban. Az Európai Unió ebben látja minden állampolgár és összességében az ország gazdasági és szociális felvirágzásának a zálogát" - jelentette ki az uniós képviselő.

Ušackas hangsúlyozta, hogy az Európai Unió támogatásának hála az oroszországi régiók képesek voltak vendégházak és egy múzeum berendezésére, megtisztították a vízgyűjtők és a tenger partjait, elkezdtek pénzt keresni  a turisztikai szolgáltatások nyújtásán és fejlesztésén keresztül.

"Ezek kicsi projektek, ám nagyon fontosak, hiszen ezek a kicsi dolgok vezetnek el a konkrét és érezhető változásokig" - emelte ki.

Valentyina Beljajeva, az Arhangelszkij terület egyik győztes pályázója elmesélte, hogy az igénylés leadása nem volt bonyolult. "Én vagyok rá az élő példa, hogy nem kell félni" - mondta.

süti beállítások módosítása