Szolovej

Szolovej

Putyin telefonbeszélgetést folytatott Trumppal

2016. november 14. - Razbojnyik

Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetést folytatott a frissen megválasztott Donald Trumppal – írja a ria.ru a Kreml sajtószolgálatára hivatkozva. A közlemény szerint Putyin még egyszer gratulált amerikai kollégájának a választásokon elért sikeréhez, és kifejezte jókívánságait, hogy Trump sikerrel hajthassa végre választási programját. Az orosz elnök kifejezte készségét az új adminisztrációval való párbeszédre „az egyenjogúság, a kölcsönös tisztelet és az egymás belügyeibe való be nem avatkozás alapján”.

Egyetértettek abban, hogy jelenleg az orosz-amerikai kapcsolatok egy nehéz időszakon mennek keresztül és megfogalmazódott, hogy aktívan fognak dolgozni a viszony normalizálásán. A beszélgetőpartnerek hangsúlyozták a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok fejlesztésének, valamint a nemzetközi terrorizmus elleni harcban kifejtett erőfeszítéseik egyesítésének fontosságát.

Putyin és Trump megállapodtak abban, hogy telefonon keresztül tartani fogják a kapcsolatot, és szó volt arról is, hogy személyesen is találkozni fognak. A találkozó előkészítésével a felek képviselői foglalkoznak majd.

Korábban egy a Wall Street Journalnak adott interjújában Trump elmondta, hogy „csodálatos” levelet kapott Putyintól. Az orosz elnök sajtótitkárának, Dmitrij Peszkovnak az elmondása alapján az üzenetben az orosz államfő gratulációja állt.

süti beállítások módosítása