Szolovej

Szolovej

Meztelen férfiről rögzített képeket egy erdei kamera

2016. november 01. - Razbojnyik

Az amerikai Motherboard számolt be arról, hogy egy biológusok által kihelyezett erdei kamera kapott lencsevégre egy meztelen férfit - írja a lenta.ru. A kamera eredeti feladata természetesen az állatok megfigyelése lett volna. A váratlan filmkockákat a virginiai Műszaki Egyetem tanulói fedezték fel, akiknek az volt a feladatuk, hogy rendszeresen járják körbe a Mountain Lake biológiai állomás melletti erdőkben telepített megfigyelő pontokat és cseréljék ki a memóriakártyákat.

A tanulók megmutatták felfedezésüket Marcella Kelly professzornak, a projekt vezetőjének. Kiderült, hogy a férfiról két kamera is készített felvételeket. Minden jel szerint az ismeretlen tréfacsináló észrevette, hogy filmezik, ekkor meztelenre vetkőzött és elkezdett négykézláb rohangálni.

Kelly a Twitteren publikált pár fényképet a szemérmesebbek közül, majd feltette a kérdést kollégáinak: "Esetleg másnak is sikerült lencsevégre kapnia egy ehhez hasonló főemlőst?" Néhány, más egyetemeken dolgozó biológus kollégája be is számolt hasonló esetekről.

Mountain Lake környékén több mint 20 megfigyelő pontot telepítettek automata kamerákkal ellátva. Ezekkel a hiúzok, szarvasok, medvék és prérifarkasok életét szeretnék tanulmányozni.

2012-ben egy hasonló célból felállított rejtett kamera nemi aktus közben filmezett le egy osztrák politikust. A felvételeket nem publikálták, sőt, az érintett személy nevét sem hozták nyilvánosságra, ám az eset vitát váltott ki az erdőben elhelyezett kamerák törvényességét illetően. A jogászok szerint a politikus 20 ezer eurós összegig terjedő kárpótlást követelhetett a magánszférája megsértése miatt.

Fénykép: @marcellajkelly

 

süti beállítások módosítása