Szolovej

Szolovej

SpongyaBob Patrikjává változtatták egy voronyezsi épület szovjet csillagát

2016. november 12. - Razbojnyik

Az egyik voronyezsi épület csúcsán elhelyezkedő szovjet csillagot átfestették, amely így most úgy néz ki, mint a népszerű SpongyaBob Kockanadrág című rajzfilm Patrik nevű szereplője. A helyi „rooferek” - olyan fiatalok, akiknek az a hobbijuk, hogy magas épületek tetejére másznak fel - elhatárolódtak az akciótól és kifejezték készségüket a helyreállításban való részvételre.

Az akcióról november 9-én számolt be a VKontaktyén egy komor elnevezésű helyi csoport, a „Voronyezs árnyoldala”. „Miféle gazember gyalázza meg a csillagot? Ez már nem vicces.” – írta felháborodottan a bejegyzés szerzője, aki néhány felvételt is közzé tett az épületről. A képeken látható a rózsaszín tengericsillag.

 nevtelen.jpg

A felhasználó a rooferek helyi közösségéhez, az OTRV-hez fordult azzal a kéréssel, hogy adjanak magyarázatot a történtekre. „Remélem az OTRV tisztázza a helyzetet, vagy akár segít lemosni a csillagot. PS: ha megcsináljátok és tervezitek a lemosását, akkor hívjatok meg minket, tudósítunk majd róla” – kérte a poszt szerzője.

A közzétett fényképeken látható, hogy a szalaggal összekötözött kalászok között az épület csúcsán most Csillag Patrik tetszeleg a szokásos ruházatában – élénkzöld-lilás hawaii rövidnadrágjában. A bejegyzéshez mellékelték egy Nogano művésznevű rapper „SpongyaBob” című számát.

A poszt alatti kommentekben Andrej Grebenyikov közzétette az OTRV hivatalos válaszát. „Vezetőségünk nem támogatja ezt az akciót és nem is vett részt benne. Sajnálatos módon a roofingolás nagy népszerűsége ilyen következményekhez vezet” – írják. Egyúttal azt is hangsúlyozták, hogy készek segíteni a helyreállításban.

A 36on.ru városi portál pontosította, hogy a vandálok az Október 25-e utca 48. épületének csillagát festették át.

A belügyminisztérium regionális sajtószolgálatán kijelentették, hogy a vandál esettel kapcsolatban közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A büntetés ötszáztól ezer rubelig terjedhet, de akár letartóztatás is jelenthet – pontosították a hivatalban.

Az „Ilyen dolgok” adatai szerint nem ez az első ilyen eset Voronyezsben. 2015 októberében ismeretlenek egy kalóz zászlót tűztek ki egy Kolcovszkaja utcai ház csúcsára. Májusban az „Utyata” nevezetű mozgalom helyezte el saját zászlaját a Gyevickij vijezden található csillagos toronyházon.

Ezeken kívül 2014 októberében az Igazságos Oroszország képviselője, Oleg Paholkov kezdeményezett nyomozást a voronyezsi tömegsírok vörös csillagjainak tömeges eltűnése miatt. Voronyezs kulturális igazgatóságának vezetője, Ivan Csuhnov akkor megígérte, hogy a legmagasabb katonai vitézség összes szimbóluma vissza fog kerülni a helyére 2014 végéig.

Eredeti cikk: http://www.newsru.com/russia/11nov2016/patrickstar.html

süti beállítások módosítása