Szolovej

Szolovej

Putyin és az ukrán nagykövet szóváltásba keveredett a FÁK-csúcson

2016. szeptember 16. - Razbojnyik

Szeptember 16-án került ki a TASZSZ YouTube csatornájára egy videó, amelyen Vlagyimir Putyin reagál Nyikolaj Dorosenko kirgizisztáni ukrán nagykövet előzőleg elhangzott beszédére. Az ukrán diplomata ebben Moszkva FÁK-elnöklete ellen foglalt állást. A szóváltás a FÁK Biskekben megrendezett csúcsán zajlott le. Dorosenko kijelentette, hogy Kijev ellenzi Oroszország FÁK-elnökségét, mivel Moszkva annektálta a Krímet.

"Oroszország semmit sem annektált. Minden, ami a Krímmel történt, az bizonyos ukrajnai politikai erők jogellenes ténykedéseinek a következménye, amelyek államcsínyt hajtottak végre. A Krím az ott élő emberek akaratnyilvánítása következtében csatlakozott Oroszországhoz, teljes összhangban a nemzetközi jogokkal és az ENSZ alapokmányával" - hangsúlyozta válaszában Putyin.

Ezen kívül az orosz elnök emlékeztetett rá, hogy Kijev nem írta alá a FÁK alapokmányát, ezért "aligha javasolhat bármit ennek a szervezetnek a munkájával kapcsolatban".

 

Eredeti cikk: https://lenta.ru/news/2016/09/16/crimea_putin/?utm_source=lentafb&utm_medium=social&utm_campaign=rossiya-nichego-ne-anneksirovala.-vladim

süti beállítások módosítása