Szolovej

Szolovej

Maradnak az oroszellenes szankciók

2015. március 10. - Razbojnyik

Az Európai Unió és az Egyesült Államok egyetértenek abban, hogy szükséges az Oroszország elleni szankciók fenntartása – nyilatkozta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a Barack Obama amerikai elnökkel való washingtoni találkozóján – közli a Reuters.

Obama hangsúlyozta, hogy Európának és az Egyesült Államoknak dolgozniuk kell annak érdekében, hogy megvalósíthassák a kelet-ukrajnai tűzszüneti megállapodások teljesítésének hatékony nemzetközi ellenőrzését.

A tárgyalás megkezdése előtt Obama úgy nyilatkozott, hogy a transzatlanti szövetség „erős, mint még soha”. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak és Európának egységes az álláspontja az Oroszország elleni gazdasági szankciók tekintetében, amelyeket az ukrajnai helyzet következtében vezettek be – közli az Associated Press.

Tusk véleménye szerint Oroszország „a nyugat megosztásával” próbálkozik az ukrajnai krízishez való viszonyulás tekintetében.

Az Egyesült Államok és Európa figyelmeztette Oroszországot, hogy az ukrajnai helyzet kiéleződése esetén fokozni fogják a szankciókat.

Az Európai Unió, az Egyesült Államok és egy sor más nyugati ország egymás után kezdtek szankciók bevezetéséhez Oroszországgal szemben rögtön a Krím csatlakozása után. A múlt év folyamán a szankciókat több ízben is kiszélesítették.

Eredeti cikk: http://lenta.ru/news/2015/03/10/sanctions/

süti beállítások módosítása