Szolovej

Szolovej

Szergej Perehod: Ukrajna az európai termékek szemetese lett

2014. december 14. - Razbojnyik

Az ukrán politikus és közéleti személyiség, Szergej Perehod úgy gondolja, hogy valódi segítség az Európai Uniótól és az Egyesült Államoktól nem volt és nincs is, a nyugat csupán „hiteleket osztogat a háborúra”.

A nyugati országok csupán abban „segítettek” az ukrán kormánynak, hogy pusztítsák az országot, hiteleket osztogatva a háborúra. Valódi segítség nem volt és nincs is, habár senki nem is szándékozott segíteni – jelentette ki Perehod.

Hangsúlyozta, hogy az Unióval megkötött társulási egyezmény után Ukrajna a felesleges európai termékek szemetesévé vált.

Perehod elmondja, hogy Ukrajna olyan Saxon páncélozott szállító járműveket vásárolt a britektől, melyeket a 80-as években gyártottak és már szét akarták őket szedni fémhulladéknak. Várhatóan 75 jármű fog megérkezni az országba, egyenként 51 ezer dollárért.

Jacek Szarius-Volszkij az Európai Parlamentben ismertetett közleményéről – melyben a képviselő felszólította Franciaország vezetőit, hogy adjanak át Ukrajnának egy Mistral helikopter-hordozót, hogy az „megvédhesse a Fekete-tenger partvidékét Oroszországtól” – a politológus úgy nyilatkozott, hogy az nem más, mint a soron következő próbálkozás arra, hogy Ukrajnára vonják a figyelmet.

„Az ukrán hadseregben alig maradtak működő helikopterek, ezért a francia hajónak nem sok hasznát vennénk” – jegyzi meg Perehod.

Felhívta a figyelmet az importált lengyel almára is, amely túltelítette a piacot.

„Az APK-Inform: zöldség és gyümölcs szervezet szakértőinek közlése szerint az ukrán ВР №584-VII törvény értelmében december 1. és március 31. között az Ukrajnába behozott alma behozatali illetékét a nullára csökkentették, amely a hazai termelők kiszorítását idézi elő” – teszi hozzá Perehod.

Eredeti cikk: http://ria.ru/world/20141214/1038150806.html

süti beállítások módosítása