Szolovej

Szolovej

Orosz és ukrán állampolgárok kerültek fel az USA feketelistájára

2014. december 20. - Razbojnyik

A Krímet érintő intézkedések bevezetése után az Egyesült Államok szankciós jegyzékét kiegészítették 16 orosz és ukrán állampolgárral, valamint számos szervezettel, derül ki az amerikai pénzügyminisztérium honlapján közzétett dokumentumból.

Felkerültek a „feketelistára" a donyecki és a luganszki népi köztársaságok vezetői, Alekszandr Zaharcsenko és Igor Plotnyickij; Novorosszija parlamentjének elnöke, Oleg Carjov; a felkelők parancsnokai, Alekszej Mozgovoj és Igor Bezler; a krími ügyész Natalja Poklonszkaja; a Marshall Capital Partners pénzügyi alap alapítója, Konsztantyin Malofejev; az „Éjjeli farkasok” vezetője, Alekszandr Zaldosztanov és maga a motoros szervezet is.

Ezen személyek számára tilos az USA-ba való beutazás, illetve befagyasztják az ország területén lévő bankszámláikat, amennyiben léteznek ilyenek.

Ahogy az IA Regnum közölte, Barack Obama december 19-én jelentette be a Krím gazdasági blokádját. Az elnöki rendelet értelmében az amerikaiak számára tilos bármiféle beruházás a Krímben. Tilalmat vezetnek be az árucikkek, szolgáltatások és technológiák exportjára az USA-ból a félszigetre, és fordítva.

Eredeti cikk:http://regnum.ru/news/fd-abroad/ukraina/1878944.html

 

süti beállítások módosítása